Articles / Reviews

Adrian Borland & The Citizens - Brittle Heaven review (Bosche Omroep 3-5-1992)

date: May 3, 1992


 

GEDEGEN POPROCK 

Adrian Borland sluit tour af 

Hij toert al een tijdje door ons land en sluit zijn reeks optredens af met shows in het Bredase Para (15/5) en het Burgerweeshuis in Deventer (16/5). En dan heeft ook Nederland kennis kunhen maken met het nieuwe materiaal van Adrian Borland en zijn vernieuwde begeleidingsband The Citizens dat je kunt vinden op z'n laatste cd,"Brittle Heaven" (Play It Again Sam)
 

De voormalige aanvoerder van The Sound heeft voor zijn laatste cd de hulp ingeroepen van onder anderen multi-instrumentalist Antony Thistlethwaite (tot voor kort nog lid van de fameuze Waterboys) en de ritmesectie en gitarist van de Nederlandse band SJAKO!. Het album is ook in ons land opgenomen en bevat 14 gedegen poprock songs die er zijn mogen. Borland is weliswaar geen groot dichter, maar hij weet z'n uitstekende teksten te verbinden aan meeslepende muziek.

Bovendien is zijn zeggingskracht groot en zijn band prima. Thistlethwaite bijvoorbeeld blaast de sterren van de hemel met zijn saxofoon. 'I've found the ground again' zingt hij in 'Nowhere to fall', en dat blijkt wel uit songs als 'Healing kiss' (een spetterende song), 'Truth that lights the way', 'Faithful' en de titeltrack. De CD is bovendien het zoveelste bewijs dat plaatwerk, al of niet of deels met Nederlandse artiesten, dat opgenomen is in ons land, van steeds betere kwaliteit wordt. 

(Bosche Omroep 3-5-1992) << previous page