Articles / Reviews

Adrian Borland & The Citizens Live in de Bliksem (Zutphens Dagblad 24-4-1992)

date: Apr 24, 1992


 

Klasse redt Adrian Borland 

Brummen, De Bliksem; 
concert Adrian Borland & The Citizens; 
zondagavond; aantal bezoekers: 200; 
nog te zien op 16 mei in Burgerweeshuis in Deventer. 

BRUMMEN - Ooit was Adrian Borland de frontman van de bijna legendarische Engelse groep The Sound, welke band vooral in ons land een grote aanhang had. In 1988 viel de Londense new wave formatie echter uit elkaar en sinds die tijd heeft Borland zich gericht op zijn solocarriêre, waarbij hij wordt ondersteund door zijn eigen begeleidingsband: The Citizens. Een band die louter bestaat uit Nederlandse musici (het voltallige Sjako! aangevuld met toetsenist Victor Heeremans). 

Adrian Borland heeft Nederland ook als basis gekozen voor zijn solocarriêre en dat is gezien zijn populariteit hier niet zo verwonderlijk. Dat bleek zondag ook in Brummen. Een goed gevulde Bliksem, waar Borland optrad in het kader van zijn tweede solo-cd 'Brittle Heaven', ontving hem en zijn band met veel enthousiasme. De muzikale verrichtingen van Borland en zijn groep mochten er dan ook wezen, maar dat was voor de kenners van Borland en/of de krachtpatsers van Sjako! geen verrassing. Daarbij klonk de band vanaf het begin uiterst krachtig en dynamisch. Enige kantekening wat dat betreft is dat de bas zachter had gemogen. 

Maar het is vooral die muzikale klasse waar Adrian Borland het van moet hebben, want waar het bij de zanger aan mankeert is goed songmateriaal. De naar Simple Minds en (in de verte) Big Country neigende pop is te veel van een gemiddeld niveau om indruk te maken. Het was dan ook niet verwonderlijk dat het Bliksem publiek het meest enthousiast reageerde op de spaarzame écht lekkere nummers van de recente cd: 'Flight 23', het afsluitende 'All the words in the world' en titelnummer 'Brittle Heaven', dat Borland aan het eind nogmaals speelde. 

Han Neijenhuis (Zutphens Dagblad 24-4-1992)

<< previous page