Articles / Reviews

The Sound - blijven steken in veelbelovend (Parkpop 1987)

date: Jul 21, 1987


 

THE SOUND - Blijven steken in veelbelovend 

Podium 1: 15.25 -16.15 uur. 
The Sound zijn: Adrian Borland (zang, gitaar), 
Colvin Mayers (toetsen, gitaar), 
Graham Bailey (bas) 
Michael Dudley (drums)
 

„We hebben een aantal moeilijke jaren achter de rug. Er was een periode waarin we stevig dronken en drugs gebruikten, maar daar is nu paal en perk aan gesteld. Na de elpee All Fall Down waren we een beetje uitgeblust. Het was geen gelukkige periode, ook privé niet, zegt Adrian Borland, de zanger, gitarist van het Engelse kwartet The Sound. "We hebben in die periode negen maanden zonder platencontract gezeten. Terugkijkend kan ik zeggen, dat het wel een heel creatieve tijd is geweest In die dagen schreef ik vellen vol teksten. Ik herinner mij dat ik eens tijdens een verblijf in Amsterdam twintig songs heb geproduceerd".„Als ik het voor het geld zou doen, had ik dit zinkende schip al drie jaar geleden verlaten. We overleven nauwelijks. Onze boterham is echt vreselijke dun belegd, als er al iets opzit. Toch hebben die moeilijke jaren ons dichter bij elkaar gebracht Misschien willen we bewijzen dat we niet zomaar af te schrijven. Ik bedoel een nummer als de nieuwe single Hands Of Love is toch een mooie popmelodie. Misschien zijn we in het verleden wat te wisselvallig geweest voor het grote publiek. Toch kan ik met mijn hand op mijn hart zeggen dat het maken van goede platen en het geven van indrukwekkende concerten altijd voorop heeft gestaan". 

"Dat het ons niet altijd is gelukt juweeltjes af te leveren en memorabele optredens te doen, heeft met de stemming te maken waarin je verkeert Soms lijkt een concert nutteloos terwijl er andere dagen zijn waar op er niets mooiers in de wereld bestaat Dan geef je jezelf ook voor de volle honderd procent. Een goed concert hangt trouwens samen met de stemming van het publiek. Als er een duidelijk negatieve sfeer hangt, word je zelf ook niet opgewarmd. 

"Die wisselvalligheid zit natuurlijk ook in de teksten. Het verwijt dat we de laatste jaren soms krijgen, is dat de songs te veel mijn innerlijke wereld weergeven. Nou, wat ik bij The Sound doe, is de boze geesten uitdrijven. Een nummer schrijven lucht mij op. Het is een soort therapie. Behalve dat ik een song nooit bewust in een bepaalde richting duw, heb ik inmiddels geleerd dat een sociaal geïnspireerd nummer vrij zinloos is. In het beste geval preek je voor overtuigenden en in het slechtste geval wordt zo'n song geboycot, zodat niemand hem te horen krijgt Dat ik op de nieuwe elpee Thunder Up over de groepssituatie schrijf, vind ik trouwens niet zo vreemd. Tenslotte ben ik dag en nacht met die groep bezig. Voor mij bestaat de wereld uit een aaneenschakeling van zalen vol mensen".

<< previous page