Articles / Reviews

The Sound - Interview met Adrian Borland (Nieuwsblad 23-05-1987)

date: May 23, 1987


 

Adrian Borland (The Sound) over zijn vroegere uitspattingen : "Sorry, ik had te veel naar Iggy Pop geluisterd" 

' BRUSSEL - De nieuwe elpee van The Sound heet "Thunder Up", want voor Adrian Borland mag iedereen die er niet van houdt opdonderen. Krasse taal maar toch beweert de 29-jarige Londenaar dat de tijd voorbij is dat hij er tijdens optredens niet beter op vond dan om het publiek niet mis te verstane scheldwoorden naar het hoofd te slingeren. Sorry, Ik had toen te veel naar Iggy Pop geluisterd, vrees ik. Maar ik ben echt veranderd. De mensen die voor een concert betalen, verdienen het volgens mij echt niet om op zo'n manier te- worden behandeld." - The Sound zijn ondertussen toe aan hun vierde platenfirma in zes jaar. Waaraan ligt dat? 

Adrian Borland: Tsja, bij WEA hebben ze zich nooit met onze muziek gemoeid, maar ze verlangden wel iets commerciëlere en vooral suksesvollere platen van ons. En ook het feit dat we geen imago hadden, stoorde hen. Maar ik verwijt hen niets, ze hadden gelijk; als je ons bekijkt zijn wij inderdaad maar doodgewone mensen. Een paar jaar later zijn we bij Statik eenvoudigweg aan de deur gezet Samen met onder meer Jeffrey Lee Pierce en Flesh For Lulu. Ze hadden geen geld meer, naar het schijnt. Ik denk dat ze diep in de schulden staken. We hebben heel wat tijd verloren met het zoeken naar een nieuwe platenfirma, De grote maatschappijen in Engeland waren duidelijk niet geïnteresseerd in The Sound, dus zijn we bij de independents gaan aankloppen en Play It Again Sam! bleek het meest enthousiast. 

Trouwens, voor ons is een Brussels label heel wat interessanter dan een Londens, want op het vasteland hebben we een veel grotere afzetmarkt dan in ons eigen land" - Klassieke vraag: Is Adrian Borland The Sound? Grotendeels wel ja. Daarover zullen zelfs de andere groepsleden het met mij eens zijn. Maar ik heb hen wel nodig. De manier waarop ze spelen en mijn songs uitwerken zou ik waarschijnlijk niet kunnen missen Daarom heb ik ook geen plannen om een solo-elpee te maken. Ik denk dat ik het er met The Sound nog altijd beter vanaf breng." 

The Sound speelt zondag 24 mei (1987) In La Gaité, Brussel 

WSW (Nieuwsblad 23-05-1987)

<< previous page